Upcoming kustplaats met een ferme karakterkop

Zeebrugge ligt aan het Boudewijnkanaal en is zo verbonden met het prachtige Brugge. Het is een vooruitstrevende haven- en badplaats: zowel gekend als een wereldhaven als een gezellige badplaats. Zeebrugge staat bekend als de ‘hoofdstad van de vis’.

image

Enkele feiten over Zeebrugge

Bijnaam
Zeebrugge Die Scone
Inwoners
4.462
Projecten
6

Algemeen

Geschiedenis

Zeebrugge is ontstaan in 1895, men wilde de stad Brugge via een kanaal met de zee verbinden en een haven creëren.  Toen de ingenieur Louis Coiseau en de aannemers ter plaatse kwamen kijken was hier in Zeebrugge nog geen enkel huis te zien.  Alleen ongerepte duinenrijen. De eerste bewoners van Zeebrugge waren dus de werklustige arbeiders die de haven hebben gebouwd. Het vooruitzicht dat hier een zeer moderne haven zou komen trok veel nieuwe inwoners aan. Zeebrugge is door de haven verdeeld in drie wijken: de strandwijk, de stationswijk en het centrum. In het centrum bevinden zich de oude vismijn, de jachthaven, de St Donaaskerk en de Cruise Terminal. De strandwijk, ook wel bekend als de ‘Môlle’ heeft het breedste strand van het land. De stationswijk is de locatie waar de nieuwe zeesluis komt. 

Natuur

Er is een mooi natuurgebied dat grenst aan de bebouwing van de strandwijk. De Fonteintjes is een gebied dat tussen Blankenberge en Zeebrugge ligt, het is een langgerekt duingebied met duinmeertjes en vochtige duingraslanden. Er zijn prachtige planten te bewonderen waaronder vijf soorten orchideeën. In de rietlanden zingen er in het voorjaar verschillende vogels en kikkers vervolledigen het koor…

Mobiliteit

De kusttram verbindt alle delen van Zeebrugge met elkaar, er zijn drie verschillende opstapplaatsen. Vanuit Zeebrugge neemt men in vijftien minuten de tram naar Knokke en in tien minuten naar Blankenberge. Er zijn twee stations in Zeebrugge waaruit de trein richting Brugge vertrekt. Tijdens vakanties en in het weekend is het station in de strandwijk operationeel. Tijdens de week moet je op het perron van de stationswijk zijn.

Recreatie

Aan het einde van de dijk ligt op het strand surfclub Icarus. Op deze locatie kan men windsurfen, golfsurfen, suppen en kitesurfen. Bij mooi weer kan men ook op de dijk een fiets of een gocart huren. Met een havenrondvaart ontdekt men het reilen en zeilen van de haven. Ontdek het sterneneiland met duizenden zeevogels en de windturbines op de strekdam. Ondertussen ziet men zowel vissersboten, zeilboten, motorjachten, sleepboten en cruiseschepen. In de hal van Seafront is er tevens een klimmuur.

Seafront

In de Oude Vismijn van Zeebrugge is Seafront gehuisvest. Seafront was jarenlang een maritiem museum voor jong en oud, vandaag de dag gaat Seafront door het leven als een maritieme belevingssite waarbij de oude vismijn werd onderverdeeld in vier sectoren; de sportkade, de marktoever, de roodfront en de handelskaai. In iedere sector valt er wel iets te beleven. Zo zijn er onder meer verschillende horecazaken, een klimzaal, een feesthal en verschillende winkeltjes waaronder een grote kringloopzaak. Deze herinrichting is de voorloper van de grotere ontwikkeling van de oude vismijn die in de toekomst gerealiseerd zal worden. 

Hotspots volgens onze locals

To do's in Zeebrugge

/

Foto

natuurreservaat De Fonteintjes

Foto

Seafront Boulder

Foto

Surfclub Icarus

Foto

Jachthaven

Foto

Admiral Keyesplein

Nieuw in Zeebrugge

Kickstart jouw zoektocht

Locatie, budget, toegankelijheid … De zoektocht naar een nieuwe woonst aan de Kust loopt niet altijd van een leien dakje. Net daar geven we bij Key Immo een duwtje in de rug. Door ons uitgebreid en onafhankelijk portfolio begeleidt ons team je in de zoektocht, tot we jouw droomwoning vinden.