De mooiste kustgemeente van het land

Laat je verrassen door de idyllische omgeving van De Haan, waar het charmante erfgoed van weleer naadloos samensmelt met een ontspannen kustleven. Geniet van de serene strandwandelingen, verken de weelderige natuurlijke omgeving en ervaar de lokale specialiteiten.

image

Enkele feiten over De Haan

Bijnaam
Le Coq-sur-mer
Inwoners
12.735
Projecten
1

Algemeen

Geschiedenis

In lang vervlogen tijden was De Haan niet meer dan een gehucht op het grondgebied van de polderdorpen Klemskerke en Vlissegem. Vandaag de dag zijn de rollen omgekeerd en behoren Klemskerke en Vlissegem samen met Wenduine tot De Haan. De aanleg van de stoomtramlijn en het opkomende toerisme zorgde voor de bloei van De Haan. De gemeente zelf wordt vandaag gekenmerkt door zijn laagbouw met het vele groen en de invloeden van de belle-époque stijl.

Nieuw in De Haan

De Concessie

Wie De Haan zegt, zegt witte villa’s met rode daken, kronkelende lanen en het vele groen. De Concessie hebben we te danken aan koning Leopold II die in 1889 50 hectare duinen in ‘Concessie’ gaf aan drie bouwpromotoren om een nieuwe villawijk te bouwen in de duinen onder strikte bouwkundige voorwaarden. De Concessie is vandaag erkend als beschermd erfgoed.

Natuur

De duinbossen van De Haan maken van de badplaats één van de meest groene kustgemeentes van België. De bossen zijn verdeeld in drie delen en omvatten maar liefst 152 hectare. In deze bossen hebben we mooie wandelpaden en open duinengebieden tussen de typische fauna en flora. Voor de kids zijn er op verschillende locaties in de bossen speelzones ingericht.

Mobiliteit

Zeer typerend voor de badplaats is het authentieke tramstationnetje van waar je in ongeveer 20 minuten in Blankenberge of Oostende bent.  De stad Brugge ligt op ongeveer 15 minuten rijden net als de op- en afrit van de E40 in Jabbeke.

Recreatie

Wandelaars zijn in De Haan op de juiste plaats. Het lange strand en de Duinenbossen zijn de wandelroutes bij uitstek. Wist je trouwens dat het strand van De Haan deel uitmaakt van het langste stuk ononderbroken strand van onze Belgische kustlijn? Je kan namelijk in één lijn doorstappen van de Oosteroever in Oostende tot aan het staketsel in Blankenberge.

Golfliefhebbers kunnen hun handicap gaan verbeteren op de Royal Ostend Golf Club.

Het park La Potinière is een beetje het kloppend recreatiehart van De Haan met onder meer petanquebanen, tennisvelden, speelpleinen, een minigolf, ligweide en een brasserie. Bovendien worden hier tijdens het jaar tal van evenementen georganiseerd. Zo kan je in de zomer terecht op het foodfestival ‘Kok@Zee’ waar heel wat restaurants en chefs uit de gemeentes hun signature dish aanbieden voor het brede publiek.

To do's in De Haan

/

Foto

Park La Potinière

Foto

Royal Ostend Golf

Foto

De Slierberg

Foto

Oud tramstation

Hotspots volgens onze locals

 • Baloe – tapas – Leopoldlaan 23, 8420 De Haan
 • Kok sur Mer – fijn dineren – Warvinge 49, 8421 Vlissegem
 • Bistro ’t Molenhuys – dineren en lunch – Vijfwegestraat 16, 8421 Vlissegem
 • Bistro Kruidenmolen – dineren en lunch – Dorpsstraat 1, 8420 De Haan
 • Markt XI – fijn dineren – Driftweg 11, 8420 De Haan
 • Apart Moment – ontbijt – Koninklijke Baan 29, 8420 De Haan
 • Jeannine – ontbijt en lunch – Leopoldlaan 26, 8420 De Haan
 • Center Parcs – vakantiepark – Wenduinesteenweg 150, 8420 De Haan
 • Astoria – hotel – Leopoldlaan 7, 8420 De Haan
 • Paname – brasserie – Zeedijk-De Haan 13, 8420 De Haan
 • De Witte Doorn – Warvinge 33, 8421 Vlissegem
 • Ricordi – sfeercafé – Koninklijke Baan 88, 8420 De Haan
 • Villa de Torre – seafood – Memlinglaan 2, 8420 De Haan
 • Bar Roger – aperobar – Koninklijk Plein 4, 8420 De Haan 
 • Leo’s foodbar  

Kickstart jouw zoektocht

Locatie, budget, toegankelijheid … De zoektocht naar een nieuwe woonst aan de Kust loopt niet altijd van een leien dakje. Net daar geven we bij Key Immo een duwtje in de rug. Door ons uitgebreid en onafhankelijk portfolio begeleidt ons team je in de zoektocht, tot we jouw droomwoning vinden.