Dé stad aan zee

Oostende is de enige en echte kuststad langs onze Belgische Kust. Met een perfecte verbinding naar het binnenland bruist De Koningin der Badsteden van het leven. De stad is volop in ontwikkeling met nieuwe wijken.

image

Enkele feiten over Oostende

Bijnaam
Koningin der badsteden
Inwoners
72.000
Projecten
3

Algemeen

Geschiedenis

Wist je dat Oostende zich oorspronkelijk op een eiland bevond? Een dorp op het schorreneiland Testerep was namelijk de voorloper van de stad Oostende. In de 11e eeuw werd de Testerepvliet en het vasteland ingepolderd waardoor de stad niet meer op een eiland lag en zich verder kon ontwikkelen.

Natuur

Wat niet veel mensen weten is dat er in en rond de stad diverse natuurgebieden zijn waaronder de Zwaanhoek, Keignaert en het domein Raversyde als meest gekende. Naast deze gebieden heeft Oostende ook een aantal prachtige parken in de binnenstad waaronder het Leopoldpark, het Maria Hendrikapark en de Jardin Japonais. Ook aan de overzijde van de havengeul in Oostende, op de Oosteroever, is er een prachtig duinengebied aanwezig met als eye-catchers; de Lange Nelle (vuurtoren) en het Fort Napoleon. Wist je trouwens dat de Oosteroever het start- of eindpunt is van het langste stuk ononderbroken strand van onze Belgische kustlijn? Fervente wandelaars kunnen hier zomaar even 16 km aan één stuk door wandelen tot aan het staketsel in Blankenberge.

Mobiliteit

Qua bereikbaarheid zit Oostende bij de beste leerlingen van de klas. Met de E40 en het treinstation is er een directe verbinding met het binnenland. Om van de stad naar de Oosteroever te geraken is er een veerdienst die je op regelmatige tijdstippen kan overzetten. Ook de tramlijnen en zijn diverse haltes brengen je naar gelijk welke plaats aan de Belgische Kust. Naast de internationale zeehaven is er ook een internationale luchthaven aanwezig is, wat een grote troef is voor mensen die regelmatig naar Spanje of Griekenland wensen te reizen.

To do's in Oostende

/

Foto

Oostendse kreken

Foto

Jachthaven Oostende met de Mercator

Foto

Fort Napoleon

Foto

Vistrap

Foto

Crystal Ship - Street art wandeling

Interessante wijken

Regio’s

Klassiek kent men het stadscentrum van Oostende wat zeer populair is bij de toeristen en de tweede verblijvers. Recent mogen we daar ook zeker de Oosteroever aan toevoegen met heel wat nieuwe ontwikkelingen die de overzijde van de havengeul enorm opwaarderen. Daarnaast zijn er ook nog de kleinere communes Mariakerke en Raversijde.

Oostende heeft als stad ook nog een aantal deelgemeentes waaronder Stene en Zandvoorde die meer gericht zijn op permante bewoning daar het centrum en de Oosteroever toch veelal tweede verblijvers zijn.

Hotspots volgens onze locals

 • Kabine – Kinderspeciaalzaak en koffiebar – Fortstraat 16, Oostende
 • Home by Lily – Interieurzaak – Herenstraat 5, Oostende
 • Villa Ostinato – dineren en logeren – Karel Janssenslaan 10, Oostende
 • Mommy’s Bastards – tapas – Dwarsstraat 10, Oostende
 • Upstairs Hotel – logeren – Hertstraat 15, Oostende
 • Cappuccino Rooftop bar – lunch – Ooststraat 22, Oostende
 • Frenchette – sharing food – Madridstraat 12, 8400 Oostende
 • Den Artiest – grill rest – Kapucijnenstraat 13, 8400 Oostende
 • Resto Marina – fijn Italiaans dineren – Hendrik Baelskaai 7, 8400 Oostende
 • Storm – fijn dineren – Hendrik Baelskaai 21, 8400 Oostende
 • Etablissement Max – pannenkoeken & beignets – Hendrik Baelskaai 25, 8400 Oostende
 • Désirée – banket – Hendrik Baelskaai 5, 8400 Oostende
 • Luv Bridal – bruidswinkel – Fortstraat 6, 8400 Oostende

Nieuw in Oostende

Kickstart jouw zoektocht

Locatie, budget, toegankelijheid … De zoektocht naar een nieuwe woonst aan de Kust loopt niet altijd van een leien dakje. Net daar geven we bij Key Immo een duwtje in de rug. Door ons uitgebreid en onafhankelijk portfolio begeleidt ons team je in de zoektocht, tot we jouw droomwoning vinden.