Algemeen
Geschiedenis
Wist je dat Oostende zich oorspronkelijk op een eiland bevond? Een dorp op het schorreneiland Testerep was namelijk de voorloper van de stad Oostende. In de 11e eeuw werd de Testerepvliet en het vasteland ingepolderd waardoor de stad niet meer op een eiland lag en zich verder kon ontwikkelen.

Natuur
Wat niet veel mensen weten is dat er in en rond de stad diverse natuurgebieden zijn waaronder de Zwaanhoek, Keignaert en het domein Raversyde als meest gekende. Naast deze gebieden heeft Oostende ook een aantal prachtige parken in de binnenstad waaronder het Leopoldpark, het Maria Hendrikapark en de Jardin Japonais. Ook aan de overzijde van de havengeul in Oostende, op de Oosteroever, is er een prachtig duinengebied aanwezig met als eye-catchers; de Lange Nelle (vuurtoren) en het Fort Napoleon. Wist je trouwens dat de Oosteroever het start- of eindpunt is van het langste stuk ononderbroken strand van onze Belgische kustlijn? Fervente wandelaars kunnen hier zomaar even 16 km aan één stuk door wandelen tot aan het staketsel in Blankenberge.
Mobiliteit
Qua bereikbaarheid zit Oostende bij de beste leerlingen van de klas. Met de E40 en het treinstation is er een directe verbinding met het binnenland. Om van de stad naar de Oosteroever te geraken is er een veerdienst die je op regelmatige tijdstippen kan overzetten. Ook de tramlijnen en zijn diverse haltes brengen je naar gelijk welke plaats aan de Belgische Kust. Naast de internationale zeehaven is er ook een internationale luchthaven aanwezig is, wat een grote troef is voor mensen die regelmatig naar Spanje of Griekenland wensen te reizen.